6 Ιουν 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θεσπίστηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την ανάγκη ανάληψης θετικής δράσης από τον κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το MEDASSET και η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε, διοργανώνουν δράση για τον τερματισμό της υπεραλίευσης, σήμερα, 10.00-13.00 στη στάση του τραμ «Αγγέλου Μεταξά» στη Γλυφάδα.
Το επιβατικό κοινό και οι διερχόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εθελοντές της οργάνωσης και να συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Paint-a-Fish ζωγραφίζοντας πολύχρωμα ψάρια τα οποία θα προστεθούν στο εικονικό αλιευτικό απόθεμα της εκστρατείας στην ιστοσελίδα paintafish.org.
Η συγκεκριμένη δράση προσφέρει στη νέα γενιά την ευκαιρία να στείλει το δικό της μήνυμα στους Υπουργούς (Αλιείας/ Αγροτικής Ανάπτυξης) ενθαρρύνοντάς τους να τερματίσουν την κακοδιαχείριση των θαλασσών μας. 
Στις 30 Μαΐου, το Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας και το Ευρωκοινοβούλιο κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Αλιευτικής Πολιτικής, θέτοντας στόχους για την αποκατάσταση των ιχθυαποθέματων έως το 2020, τη μείωση των παρεμπιπτόντων αλιευμάτων και των απορρίψεων μη επιθυμητών ψαριών, καθώς και τη χρήση περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτήριων για την κατανομή των δικαιωμάτων αλιείας (ποσοστώσεων).  Η συμφωνία θα «κλείσει» με ψηφοφορία τον Ιούλιο.
Η δράση εντάσσεται στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος “think-eat-save” του UNEP (United Nations Environment Programme) που έχει στόχο τη μείωση της σπατάλης και απώλειας φαγητού.
Για την ευαισθητοποίηση του επιβατικού κοινού σε τραμ, ΗΣΑΠ και μετρό, η εταιρία ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. προβάλει για δεύτερη συνεχή χρονιά στις οθόνες των σταθερών συγκοινωνιών, το κοινωνικό μήνυμα του MEDASSET «Εσύ Καταλαβαίνεις τη Διαφορά. Η Χελώνα Όχι», υποστηρίζοντας έμπρακτα το έργο της οργάνωσης.

ΠΗΓΗ:econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: