14 Μαρ 2014

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΛΙΤΥΟΣ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΕΛΙ ΕΡΕΤΡΙΑΣ!

Αποφάσεις παρμένες στο "πόδι" από ολίγους ή από έναν άνθρωπο και με τη Συλλογική Σοφία στο περιθώριο , σηματοδοτούνται ατοπήματα!

Έτσι έχουμε φωταγώγηση πλαγιάς ,που δεν καταφέρνει να αναδείξει απολύτως ΤΙΠΟΤΕ! Το Αρχαίο Δυτικό Τείχος, κάθε άλλο παρά αναδεικνύεται, καθότι δεν ξεχωρίζει διόλου μέσα από τη βλάστηση! Το μόνο που κατάφερε η μονομερής απόφαση (αγνοήθηκαν για άλλη μια φορά πολίτες, φορείς, υπηρεσίες), ήταν να καρατομηθούν αγριελίδια που κοσμούσαν την πλαγιά, να στηθούν προβολείς σε Αρχαιολογικό Χώρο και να φωταγωγηθεί με κάποιες χιλιάδες βατ, βιότοπος γεμάτος ζωή!

Και όποιος νοιάζεται, φροντίζει, καμαρώνει, θαυμάζει, το Καστέλι σε χρόνο που το φωτίζει ήλιος ηλιάτορας, θλίβεται με τη "λογική" αυτή του επιδερμικού εντυπωσιασμού, μέσω προβολέων LED νυχτερινού φωτισμού και σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης !

Καταγγέλλουμε αυτές τις επιπόλαιες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και ζητάμε συνετό επαναπροσδιορισμό αυτών των ενεργειών.

Ζητάμε επίσης την απομάκρυνση των προβολέων, την απομάκρυνση όλης της βιομάζας των κομμένων κλαδιών, γιατί το καλοκαίρι ο κίνδυνος για πυρκαγιά θα ναι υπαρκτός!

Επίσης καλούμε τους υποψηφίους, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, να πάρουν θέση, γιατί  μέχρι στιγμής και ενώ  έχουν γραφτεί πολλά, στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, γι' αυτή την αυθαιρεσία δεν έχουν δείξει κανένα διαφέρον! Εμπράκτως, λοιπόν ας δείξουν και ας στηρίξουν τα λόγια τους με δράση προστασίας του πανέμορφου Καστελιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: